Gemarineerde zalmfilet met pasta

    Gemarineerde zalmfilet met pasta

    5keer bewaard
    1uur35min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Zalmfilet gemarineerd in een Terriyaki marinade en geserveerd op een bedje van tagliatelle pasta met wortel en courgette. Een heel feestelijk gerecht, bijvoorbeeld voor Kerst.

    j.v.d.boogaart Noord-Brabant, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • Voor de marinade
    • 1/2 flesje terriyakisaus
    • 1 theelepel mosterd
    • 3 eetlepels olijfolie
    • 1 eetlepel gembersiroop
    • peper
    • 10 zalmfilets (60 gr per stuk)
    • Voor de saus
    • 2 sjalotten
    • 1 knoflookteentje
    • 2 eetlepels ketchup
    • 4 eetlepels ketjap manis
    • 200 ml kippenbouillon
    • olijfolie
    • 2 eetlepel balsamicoazijn
    • peper en zout
    • Voor de pasta
    • 2 grote winterwortels
    • 1 grote courgette
    • 200 gr verse tagliatelle
    • ter garnering
    • 10 kerstomaatjes
    • 10 basilicumblaadjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 1uur marineren  ›  Klaar in:1uur35min 

    1. Meng alle ingrediënten voor de marinade en laat de zalmfilet hierin minimaal 1 uur marineren.
    2. Snijd de sjalotten en de knoflook fijn en zweet ze aan in een beetje olijfolie. Voeg de kippenbouillon, de ketchup en de sojasaus toe. Laat goed door koken en voeg een beetje olijfolie en balsamico azijn toe. Zeef de saus en kruid zo nodig met peper en zout.
    3. Schil de wortel en snijd er met de kaasschaaf in de lengte dunne repen van. Snijd de repen in gelijke breedte als de pasta. Courgette niet schillen, snijd courgette in gelijke repen als de wortel. Roerbak eerst de wortel en roerbak vervolgens de courgette mee met de wortel tot zij beetgaar zijn. Breng op smaak met peper en zout. Kook de pasta gaar in water met scheutje olijfolie en zout. Meng de pasta voorzichtig met het roerbaksel zodat er mooi kleurenpalet ontstaat.
    4. Verwarm de oven voor op 200ºC. Droog de vismoten en plaats ze op een bakmatje op een bakplaat. Druppel er wat marinade op en leg er de kerstomaatjes met groen steeltje naast. Plaats de schaal 4 tot 5 min in de hete oven.
    5. Maak een spiegeltje van de saus op warme borden, draai hierop een mooie hoeveelheid pasta en leg daar bovenop de zalmfilet. Garneer af met tomaatje en een basilicumblaadje.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren