De lekkerste kaneelbroodjes

  • 2beoordelingen
  • 27keer bewaard
  • 3uur28min

Deze cinnamon rolls (kaneelbroodjes) zijn erg makkelijk om te maken, want je maakt het deeg in de broodbakmachine. De rolletjes die je ermee maakt, zijn gevuld met boter, kaneel, bruine suiker en gehakte pecannoten. Onweerstaanbaar lekker!

koekje Overijssel, Nederland

Ingrediënten

Porties: 8 

  • Deeg
  • 125 ml melk
  • 1 ei, op kamertemperatuur
  • 40 gr gemolten boter
  • 320 gr bloem
  • snufje zout
  • 45 gr kristalsuiker
  • 1,5 theelepel (ong. 5 gr) droge gist
  • Vulling
  • 40 gr zachte boter
  • 115 gr bruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel kaneelpoeder
  • 1 grote hand vol pecannoten, fijngehakt

Bereidingswijze

Voorbereiding: 1uur40min  ›  Bereiding: 18min  ›  Extra tijd: 1uur30min  ›  Klaar in:3uur28min 

  1. Meng de melk met het ei en de gesmolten boter. Meng de bloem met zout en suiker. Doe eerst de natte ingrediënten in de bak van de machine, vervolgens het meelmengsel en als laatste de gist (of bekijk de gebruiksaanwijzing van je broodbakmachine). Selecteer de deegstand en druk op start. Dit duurt meestal 1,5 uur.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een springvorm (van 24 cm doorsnee) in, of bekleed met bakpapier.
  3. Haal het deeg uit de machine en leg het op een licht met bloem bestoven werkblad. Rol het deeg uit tot een rechthoek van 20x30cm. Bestrijk de lap deeg met 40 gr zachte boter en bestrooi het gelijkmatig met suiker, kaneel en gehakte pecannoten (meng dit eventueel eerst in een kommetje).
  4. Rol het deeg vanaf een lange kant op en snij het in 8 gelijke stukken. Leg de rolletjes met een gesneden kant naar onderen in de springvorm (iets van elkaar). Bedek met een schone theedoek en laat op een wame plek 30 minuten rijzen.
  5. Bak de broodjes in ongeveer 18 minuten in de voorverwarmde oven lichtbruin.

Geen broodbakmachine?

Als je geen broodbakmachine hebt kun je het volgende doen: Los de gist op in de warme melk in een grote kom. Mix de suiker, boter, zout en eieren erdoor. Voeg bloem toe en mix goed door. Kneed het deeg met je handen (bestrooid met wat bloem) tot een grote samenhangende bal. Leg deze in een kom en laat dit op een warme plek in ongeveer 1 uur rijzen, tot het in volume is verdubbeld. Volg dan het recept vanaf stap 3 en verder.

Tip

Je kunt de broodjes eventueel nog bestrijken met een glazuur gemaakt van poedersuiker en een klein beetje water.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (2)

ellendevocht
1

heel heel lekker, maak dit nu vaker - 12 jun 2013

Pinguin
van
0

Lekkere broodjes. Ik heb alleen het probleem dat de vulling uit de rollen smelt en vervolgens aanbrand op het bakpapier. Heeft iemand hier nog tips voor? - 19 okt 2013

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties