Inloggen Aanmelden

Eendenborst met rood fruit

Eenvoudig in de pan gebakken eendenborst, geserveerd met een rode saus gemaakt van rode pruimen, aardbeien en frambozen. Bekijk ook de video van dit recept.

Phil

Ingrediënten
Porties: 2 

  • 1 eetlepel boter
  • 1 kaneelstokje
  • 3 rode pruimen, in stukjes
  • 150 gr aardbeien, gehalveerd
  • 150 gr frambozen
  • 1 eetlepel honing, naar smaak
  • zout en zwarte peper
  • 300 gr eendenborst

Bereidingswijze
Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

  1. Smelt de boter in een in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg het kaneelstokje, het fruit en de honing toe. Roer goed door en laat 7 minuten sudderen, tot het fruit zacht is.
  2. Snij het vel van de eendenborst in, in een ruitpatroon. Bestrooi met zout en peper. Verhit een pan op middelhoog vuur en bak de eendenborst in de hete pan bruin, ongeveer 7 minuten. Draai om en bak nog een paar minuten, tot de eend medium-rare is. Snij de eendenborst doormidden om gaarheid te testen. De eendenborst moet nog roze zijn van binnen.
  3. Snij de eendenborst in dunne plakken en serveer met de warme saus eroverheen.

Serveertip

Gebakken of geroosterde aardappelen met rozemarijn passen heel goed bij dit gerecht.

Video

Eendenborst met rood fruit
Eendenborst met rood fruit

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties

Eend
Eend (58)
Wild
Wild (134)