Braziliaanse brigadeiros

  • 30keer bewaard
  • 50min

Deze overheerlijke Braziliaanse 'bonbon' is supersnel gemaakt, met maar drie ingrediënten. Je hoeft het maar 10 minuten te koken en hebt geen thermometer nodig. Je laat het vervolgens afkoelen en rolt er dan balletjes van. Je kunt de balletjes daarna door verschillende soorten strooisel rollen, maar het meest traditioneel is chocolade hagelslag! Bekijk ook de video van dit recept.

ROMINA_BR

Ingrediënten

Opbrengst: 20 brigadeiros

  • 3 eetlepels cacaopoeder (ongezoet)
  • 15 gr boter
  • 1 blikje (397 gr) gezoete gecondenseerde melk

Bereidingswijze

Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Extra tijd: 30min afkoelen  ›  Klaar in:50min 

  1. Meng cacao, boter en gecondenseerde melk in een middelgrote steelpan en zet op middelhoog vuur. Laat koken, onder voortdurend roeren, tot het mengsel dik wordt, na ongeveer 10 minuten.
  2. Haal van het vuur en laat afkoelen. Vorm kleine balletjes van het mengsel. Bewaar in de koelkast tot gebruik.

Om te decoreren

Rol de balletjes in hagelsag voor een authentieke Braziliaanse traktatie.

Video

Braziliaanse brigadeiros

Braziliaanse brigadeiros

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (3)

janskruus
6

ik vond het leuk en makkelijk te maken en het was heerlijk!!! - 23 okt 2013

hildeke
van
2

makkelijk te maken en het viel zeer in de smaak van mijn gasten - 26 feb 2014

xMeikj
van
0

Heerlijk! Ik ga dit zeker introduceren bij feestjes (: - 28 jun 2014

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties