Garnalenbisque

    Garnalenbisque

    Voeg toe aan favorieten!
    2uur15min


    Maak dit als eerste!

    Een heerlijke bisque met garnalen, of ook wel garnalensoep.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 500 gr ongekookte grote garnalen, bevroren
    • 150 gr Hollandse garnalen
    • 1 stronk prei
    • 1 stengel selderij
    • 1 grote wortel
    • 1 blikje tomatenpuree
    • 1 glas cognac
    • 125 ml slagroom
    • boter
    • 1 blokje visbouillon

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur15min 

    1. Snijd de prei, wortel en selderij in plakjes. Fruit deze in een pan met wat boter en olijfolie aan. Voeg de grote garnalen toe en roerbak tot de garnalen roze van kleur zijn. Voeg dan de tomatenpuree toe. Na enkele minuten het geheel afblussen met ruim water en aan de kook brengen. Dit mengsel een uur laten trekken.
    2. Dan van het vuur halen en met de staafmixer het geheel pureren, voor zover mogelijk. Dan weer water toevoegen en weer in laten koken. Dan het mengsel door een zeef halen en het achterblijvende deel weer in een pan met water aan de kook brengen; na een half uur van het vuur halen en voor een tweede keer pureren met de staafmixer. Het mengsel weer door een zeef halen en bij het eerste zeefsel doen.
    3. Het geheel op smaak brengen met de cognac, het visbouillonblokje (indien gewenst), peper en zout. Voor het serveren de slagroom kloppen en er wat peper door heen doen; de garnalen op de borden verspreiden, er een takje dille, peterselie of bieslook op leggen. Dan de Bisque die weer opgewarmd is er op scheppen. In het midden een lepel slagroom toevoegen en een klein beetje cognac.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren