Pittige gepaneerde kip

    Pittige gepaneerde kip

    15keer bewaard
    1uur


    211 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een gepaneerd kip recept dat in de pan begint en afgemaakt wordt in de oven. Je moet de kip wel minstens 3 uur van te voren marineren voor de beste smaak.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 225ml karnemelk
    • 4 eetl hete pepersaus, zoals Tabasco
    • 4 kipfilets, ontveld en ontbot
    • 100g droge broodkruimels
    • 7 eetl bloem
    • 1 theel maizena
    • 1 theel suiker
    • 1 theel knoflookzout
    • 1 theel zout
    • 1 theel peper
    • 1 theel paprika
    • 1/2 theel cayennepeper
    • 2 eetl olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Meng karnemelk en Tabasco in een kom. Leg de kip erin, dek af en marineer 8 uur of een hele nacht in de koelkast.
    2. Verwarm de oven voor op 180 C / gasstand 4.
    3. Meng de broodkruimels, bloem, maizena, suiker, knoflookzout, zout, peper, paprika en cayennepeper in een andere kom. Haal de kip hier geheel doorheen.
    4. Verhit de olijfolie in een middelgrote bakpan over matig vuur, en braad de kip 5 tot 7 min aan iedere kant, tot hij licht gebruind is.
    5. Doe kip in een middelgrote ovenschaal, en bak 30 min in voorverwarmde oven, of tot hij niet meer roze is en er transparant vocht uitloopt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren