Gyoza

Gyoza zijn in de pan gebakken Japanse dumplings, ideaal als hapje of voorgerecht. Ze zijn gevuld met een hartige mix van varkensgehakt en Japanse smaakmakers. Bekijk ook de video van dit recept!

Jackie

Ingrediënten

Opbrengst: 40 dumplings

  • 340 gr varkensgehakt
  • 1 ei
  • 2 theelepels sake
  • 2 theelepels mirin
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 lente-uitjes, gesneden
  • 2 theelepels fijngesneden gemberwortel
  • 50 gr fijngesneden witte of chinese kool
  • 40 gyoza of dumpling deegvelletjes
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 120 ml water
  • Voor de saus
  • 4 eetlepels rijstazijn
  • 4 eetlepels sojasaus

Bereidingswijze

Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:1uur10min 

  1. Meng varkensgehakt, ei, sake, mirin, 1 eetlepel sojasaus, lente-ui, gember en kool. Meng goed door.
  2. Schep 1 tot 2 theelepels van de vulling in een gyoza velletje. Wrijf water op de randjes en vouw dan dubbel tot een halve maan. Plooi een kant van het deeg voor een decoratief randje (als plooien in een rok) an druk de randjes goed aan om dicht te maken. Zorg ervoor dat er geen of weinig lucht in de dumplings zit.
  3. Verhit de zonnebloemolie in hapjespan op middelhoog vuur. Leg de dumplings in de pan en bak tot de onderkant bruin is, ongeveer 3-5 minuten.
  4. Zodra ze bruin zijn, voeg je 120 ml water toe aan de pan. Doe de deksel op de pan en laat nog 5 minuten koken.
  5. Meng ondertussen de azijn en sojasaus tot een sausje en serveer de dumplings hiermee.

Video

Gyoza

Gyoza

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties

Azië
Azië (551)
Hapjes
Hapjes (760)
Vlees
Vlees (3276)