Lamsvlees uit de oven met rozeval aardappelen en witlof

    Lamsvlees uit de oven met rozeval aardappelen en witlof

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur


    Maak dit als eerste!

    Een feestelijk en bijzonder hoofdgerecht van lamsvlees, lekker met de Kerst of om een speciale gelegenheid te vieren.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 kilo rozeval aardappelen
    • 8 stronkjes witlof
    • 1,2 kilo uitgesneden lamsboutbiefstukjes
    • snufje peper en zout
    • 1 teentje knoflook
    • 2 snufjes tijm
    • snufje rozemarijn
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 ui, gesnipperd
    • 400 ml rode wijn
    • 1 bouillonblokje
    • 250 gr geraspte kaas
    • paneermeel
    • boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Was de aardappelen, snijd ze schuin in tweeën en breng ze met ruim water aan de kook (zonder te schillen) gedurende 5 minuten. Koel ze onder koud water. Maak de stronkjes witlof schoon en breng ze met ruim water aan de kook gedurende 7 minuten. Koel snel af onder koud water en laat ze vervolgens uitdruipen. Snijd de stronken vervolgens in twee stukken. Verwarm de oven voor op 220 graden C.
    2. Snijd het lamsvlees indien nodig in stukken. Doe deze in een kom en voeg zout, peper, knoflook, tijm en rozemarijn en olijfolie toe. Meng goed door elkaar. Laat de kruiden even in het vlees trekken. Bak de stukken vlees rondom bruin zodat het vlees dicht geschroeid is. Laat het vlees op een bord afkoelen. Bak vervolgens aardappelen in het bakvocht gedurende 5 minuten en schep dan de aardappelen er weer uit en laat ze afkoelen.
    3. Voeg aan het bakvocht de gesnipperde ui toe en laat bruin worden. Voeg dan de wijn en het bouillonblokje toe en breng het aan de kook; voeg dan de kruiden toe en laat het geheel indampen tot de helft van het volume. Vlak voor gebruik nog even opwarmen en een klein beetje bindmiddel toevoegen.
    4. Smeer een ovenschaal met boter in. Leg langs de buitenrand de witlof, strooi er kaas en paneermeel over heen en leg er een klontje boter op. Leg vervolgens in het middendeel de aardappel en zet de schaal vervolgens 20 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de schaal eruit en leg er de lamsvlees stukken op en zet het dan weer 10 minuten terug in de oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren