Paddenstoelensaus

    Paddenstoelensaus

    1keer bewaard
    50min


    Maak dit als eerste!

    Een smakelijke paddenstoelensaus, lekker bij een biefstuk of een stukje varkenshaas.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 250 gr gemengde paddenstoelen (kastanje champignons, gewone champignons, oesterzwammen en shiitake)
    • boter
    • 50 ml whisky
    • snufje zout
    • snufje peper
    • snufje paprikapoeder
    • snufje kerriepoeder
    • scheutje ketjap
    • 200 ml rode wijn
    • 1 eetlepel bieslook
    • 100 ml kookroom

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Extra tijd: 30min afkoelen  ›  Klaar in:50min 

    1. De paddenstoelen schoonmaken en in stukjes snijden. De boter smelten in pan en de paddenstoelen kort aanzetten en dan laten smoren. Na 5 minuten de whisky erbij doen en flamberen. Het mengsel nu af laten koelen.
    2. Tien minuten voor gebruik kruiden erbij, een scheutje ketjap en daarna de wijn erbij en inlaten koken. Dan de bieslook en de kookroom toevoegen. Eventueel nog wat binden. Proeven en verder op smaak brengen.

    Alternatieve kruiden om toe te voegen

    Snufje cayennepoeder, of een snufje kruidnagelpoeder, of een snufje gemberpoeder.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren