Roerbakschotel met paksoi en mie
1 / 1 Foto van:  stroopwafel
Blader

Roerbakschotel met paksoi en mie

Een gezonde maaltijd met lekker veel verse groenten, kipfilet en mie. Paksoi is hier een hoofdingrediënt, maar je kunt allerlei groenten toevoegen.

stroopwafel Washington, Verenigde Staten

Ingrediënten

Porties: 2 

  • 200 gr mie
  • scheutje kokos- of zonnebloemolie, om in te bakken
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kipfilet, in blokjes
  • 1 kleine ui, gesneden
  • 1/2 rode paprika, in reepjes
  • 100 gr sugar snaps
  • 1 struik paksoi, in reepjes
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel sambal
  • peper en zout, naar smaak
  • scheutje sojasaus
  • handje gebakken uitjes, om te garneren

Bereidingswijze

Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

  1. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim kokend water gaar. Giet af en zet apart.
  2. Verhit ondertussen in een wok een beetje kokosolie of zonnebloemolie. Bak de knoflook hier kort in aan en voeg dan de kip toe. Bak deze rondom bruin in ongeveer 4 minuten. Voeg vervolgens ui en paprika toe. Bak ongeveer 4 minuten, tot de ui zacht begint te worden. Voeg sugarsnaps en paksoi toe en breng op smaak met komijn, sambal, peper en zout. Roerbak het geheel nog 2 minuten door.
  3. Voeg de uitgelekte mie en een scheutje sojasaus toe aan de roerbakgroenten. Warm nog even goed door. Serveer met wat gebakken uitjes eroverheen.

Meer recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren
Wat vond je van het recept?

Meer receptencollecties