Roerbakschotel met paksoi en mie

    Roerbakschotel met paksoi en mie

    13keer bewaard
    30min


    34 personen hebben dit gemaakt

    Een gezonde maaltijd met lekker veel verse groenten, kipfilet en mie. Paksoi is hier een hoofdingrediënt, maar je kunt allerlei groenten toevoegen.

    stroopwafel Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 200 gr mie
    • scheutje kokos- of zonnebloemolie, om in te bakken
    • 1 teentje knoflook
    • 1 kipfilet, in blokjes
    • 1 kleine ui, gesneden
    • 1/2 rode paprika, in reepjes
    • 100 gr sugar snaps
    • 1 struik paksoi, in reepjes
    • 1 theelepel komijn
    • 1 theelepel sambal
    • peper en zout, naar smaak
    • scheutje sojasaus
    • handje gebakken uitjes, om te garneren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim kokend water gaar. Giet af en zet apart.
    2. Verhit ondertussen in een wok een beetje kokosolie of zonnebloemolie. Bak de knoflook hier kort in aan en voeg dan de kip toe. Bak deze rondom bruin in ongeveer 4 minuten. Voeg vervolgens ui en paprika toe. Bak ongeveer 4 minuten, tot de ui zacht begint te worden. Voeg sugarsnaps en paksoi toe en breng op smaak met komijn, sambal, peper en zout. Roerbak het geheel nog 2 minuten door.
    3. Voeg de uitgelekte mie en een scheutje sojasaus toe aan de roerbakgroenten. Warm nog even goed door. Serveer met wat gebakken uitjes eroverheen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren