Agedashi tofu
1 / 1 Foto van:  allrecipes
Blader

Agedashi tofu

Dit Japanse voorgerecht is eenvoudig te maken en is echt een heerlijke manier om tofu te bereiden. Knapperig gebakken blokjes tofu worden geserveerd met een smakelijke saus en gehakte lente-ui. Bekijk ook de video van dit recept!

Jackie

Ingrediënten

Porties: 4 

  • 280 gr stevige silken tofu
  • bloem, zoveel als nodig
  • 500 ml water
  • 2 eetlepels lichte sojasaus
  • 2 eetlepels mirin
  • 1 theelepel daski korrels
  • plantaardige olie, om in te frituren
  • 2 lente-uitjes, fijngehakt

Bereidingswijze

Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 5min  ›  Extra tijd: 15min rusten  ›  Klaar in:25min 

  1. Leg het blok tofu tussen twee vellen keukenpapier. Plaats er iets zwaars op (een snijplank bijv.) en laat 15 minuten staan.
  2. Meng ondertussen in een steelpan water, sojasaus, mirin en dashi. Breng aan de kook op middelhoog vuur. Haal van het vuur en zet apart.
  3. Verwijder het keukenpapier en snij de tofu in blokjes van 1-2 cm. Bedek de tofu licht met bloem.
  4. Verhit de olie in een pan om te frituren. Frituur de tofu 4-6 minuten, tot ze goudbruin zijn. Frituur in gedeelten, zodat de pan niet te vol zit.
  5. Doe de tofu in een serveerschaal en schenk de saus erover. Bestrooi met lente-ui. Eet smakelijk!

Video

Agedashi tofu Agedashi tofu

Meer recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren
Wat vond je van het recept?

Meer receptencollecties