Stoofperen met rode wijn
1 / 1 Foto van:  Nanda
Blader

Stoofperen met rode wijn

  • 5 1
  • 11
    keer aan favorieten toegevoegd
  • 2uur10min

Een eenvoudig recept voor stoofperen in rode wijn. Je hebt maar een paar ingredienten nodig om deze heerlijke stoofpeertjes te maken. Lekker winters (bij)gerecht, kan natuurlijk niet ontbreken bij het kerstdiner. Je kunt de wijn door bessensap vervangen als je geen alcohol wilt gebruiken. Probeer deze ... meer

Nanda Groningen, Nederland

Ingrediënten

Porties: 4 

  • 4 grote stoofperen (of 6-8 kleintjes)
  • 100 gr suiker
  • 1 kaneelstokje
  • de schil van 1 (onbespoten) sinaasappel
  • 1 fles (goedkope) rode wijn

Bereidingswijze

Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur10min 

  1. Schil de stoofperen, snij ze in kwarten en leg ze in een grote pan. Voeg suiker en kaneelstokje toe. Probeer de schil van de sinaasappel zo dun mogelijk te houden, gebruik bijvoorbeeld een dunschiller. Voeg de schil en de fles rode wijn toe. Breng aan de kook en laat vervolgens op laag vuur 2 tot 2,5 uur zachtjes koken. Je kunt de peertjes zowel warm als koud eten.

Video

Stoofperen met rode wijn Stoofperen met rode wijn

Meer recepten

Beoordelingen (1)

1
van anna77

Superlekker, en ze worden ook nog eens heel mooi dieprood. - 30 sep 2013

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren
Wat vond je van het recept?
Plaats een foto vanaf je mobiel

Meer receptencollecties