Stoofperen met rode wijn

    Stoofperen met rode wijn

    22keer bewaard
    2uur10min


    19 personen hebben dit gemaakt

    Een eenvoudig recept voor stoofperen in rode wijn. Je hebt maar een paar ingredienten nodig om deze heerlijke stoofpeertjes te maken. Lekker winters (bij)gerecht, kan natuurlijk niet ontbreken bij het kerstdiner. Je kunt de wijn door bessensap vervangen als je geen alcohol wilt gebruiken. Probeer deze stoofpeertjes ook eens als dessert, geserveerd met vanillieijs! Bekijk ook de video van dit recept.

    Nanda Groningen, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 grote stoofperen (of 6-8 kleintjes)
    • 100 gr suiker
    • 1 kaneelstokje
    • de schil van 1 (onbespoten) sinaasappel
    • 1 fles (goedkope) rode wijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur10min 

    1. Schil de stoofperen, snij ze in kwarten en leg ze in een grote pan. Voeg suiker en kaneelstokje toe. Probeer de schil van de sinaasappel zo dun mogelijk te houden, gebruik bijvoorbeeld een dunschiller. Voeg de schil en de fles rode wijn toe. Breng aan de kook en laat vervolgens op laag vuur 2 tot 2,5 uur zachtjes koken. Je kunt de peertjes zowel warm als koud eten.

    Video

    Stoofperen met rode wijn
    Stoofperen met rode wijn

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    van
    2

    Lekker recept hoor! Dit is ook een leuk artikel over stoofperen: http://hoemaakjeeen.nl/stoofperen/ - 11 nov 2014

    anna77
    van
    1

    Superlekker, en ze worden ook nog eens heel mooi dieprood. - 30 sep 2013

    stroopwafel
    0

    De stoofpeertjes waren heerlijk! Ik had 'gewone' peren gebruikt en ze maar 1 1/2 uur gekookt, maar ze waren toch helemaal rood van binnen. En superlekker van smaak! - 04 jan 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren