Stoofperen met rode wijn

22keer bewaard
2uur10min


17 personen hebben dit gemaakt

Een eenvoudig recept voor stoofperen in rode wijn. Je hebt maar een paar ingredienten nodig om deze heerlijke stoofpeertjes te maken. Lekker winters (bij)gerecht, kan natuurlijk niet ontbreken bij het kerstdiner. Je kunt de wijn door bessensap vervangen als je geen alcohol wilt gebruiken. Probeer deze stoofpeertjes ook eens als dessert, geserveerd met vanillieijs! Bekijk ook de video van dit recept.

Nanda Groningen, Nederland

Ingrediënten
Porties: 4 

  • 4 grote stoofperen (of 6-8 kleintjes)
  • 100 gr suiker
  • 1 kaneelstokje
  • de schil van 1 (onbespoten) sinaasappel
  • 1 fles (goedkope) rode wijn

Voeg toe aan boodschappenlijst
Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
Bekijk boodschappenlijst

Bereidingswijze
Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur10min 

  1. Schil de stoofperen, snij ze in kwarten en leg ze in een grote pan. Voeg suiker en kaneelstokje toe. Probeer de schil van de sinaasappel zo dun mogelijk te houden, gebruik bijvoorbeeld een dunschiller. Voeg de schil en de fles rode wijn toe. Breng aan de kook en laat vervolgens op laag vuur 2 tot 2,5 uur zachtjes koken. Je kunt de peertjes zowel warm als koud eten.

Video

Stoofperen met rode wijn
Stoofperen met rode wijn

Vergelijkbare recepten

Recent bekeken

Beoordelingen (3)

folkertos
van
2

Lekker recept hoor! Dit is ook een leuk artikel over stoofperen: http://hoemaakjeeen.nl/stoofperen/ - 11 nov 2014

anna77
van
1

Superlekker, en ze worden ook nog eens heel mooi dieprood. - 30 sep 2013

stroopwafel
0

De stoofpeertjes waren heerlijk! Ik had 'gewone' peren gebruikt en ze maar 1 1/2 uur gekookt, maar ze waren toch helemaal rood van binnen. En superlekker van smaak! - 04 jan 2016

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties