Kipragout

    Kipragout

    1keer bewaard
    1uur50min


    Maak dit als eerste!

    Een zelfgemaakte kippenragout, geschikt voor een feestje waar je een buffet serveert. Dit recept is voldoende voor 50 personen.

    Ingrediënten
    Porties: 50 

    • 1 wortel, in stukjes
    • 1 prei, in stukjes
    • 1 ui, in stukjes
    • 1 kg kipfilet, in blokjes
    • 200 gr champignons, gesneden
    • snufje nootmuskaat
    • 50 gr bloem
    • 300 ml witte wijn
    • peper en zout
    • 1 eetlepel citroensap
    • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
    • 50 ragoutbakjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:1uur50min 

    1. Fruit de ui, prei en wortel in een pan snel bruin. Voeg er ongeveer 1 liter water bij en breng het aan de kook. Als het water kookt voeg dan de kipblokjes toe. Voeg de champignons bij de kip. Laat dit zo ongeveer een uur koken. Haal dan alles door een zeef, zet de kip en champignons etc. apart en laat de bouillon nog inkoken tot er ongeveer 400 ml. over is. Voeg dan de nootmuskaat toe.
    2. Meng de bloem met wat water tot een egaal papje en voeg deze langzaam bij de kokende bouillon en blijf goed roeren. Zodra er een stevig papje ontstaat de wijn toevoegen en daarna het mengsel uit de zeef. Goed doorroeren en licht aan de kook brengen en daarbij oppassen voor aanbakken. Breng op smaak met zout en peper en citroensap en schep de peterselie erdoor.
    3. Verwarm de ragoutbakjes, schep voor het serveren de ragout in de bakjes of serveer beiden naast elkaar.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren