Pittige rode linzensoep met spinazie

  • 50keer bewaard
  • 45min

Een pittige rode linzensoep die heerlijk, snel en makkelijk klaar te maken is.

FISHFISHER2002

Ingrediënten

Porties: 6 

  • 1 theelepel olijfolie
  • 1 grote rode ui, gehakt
  • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • 2 (400g) blikken tomatenblokjes
  • 225g diepvries spinazie
  • 375g rode linzen
  • 450 ml water
  • 2 theelepels gedroogde basilicum
  • 1 1/2 theelepels gemalen kardamom
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • 1/2 theelepel kerriepoeder

Bereidingswijze

Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

  1. Verhit de olie in een grote pan op matig vuur, en fruit de ui tot deze goudbruin is.
  2. Breng op smaak met zout en peper. Roer de tomaten, spinazie en linzen erdoor en giet het water erbij.
  3. Kruid met basilicum, kardamom, komijn, cayenne en kerrie. Breng aan de kook, zet vuur lager, en stoof zachtjes 25 min, onder af en toe roeren door, of tot linzen gaar zijn.
  4. Schep over in een blender (of gebruik een staafmixer) en pureer tot een gladde soep; dien direct op.

Video

Rode linzensoep met spinazie

Rode linzensoep met spinazie

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (1)

VeraDriebergen
2

Heerlijk - 19 mrt 2014

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties