Rode kool met ananas en appel
1 / 1 Foto van:  
Blader

Rode kool met ananas en appel

Zelfgemaakte rode kool met appel, ananas en rozijntjes. Ik laat tijdens het bakken van de rode kool een uitje meefruiten. Dat is tegen de luchtjes.

me Gelderland, Nederland

Ingrediënten

Porties: 4 

  • 1 kleine (750 gr) rode kool
  • 1 ui, in stukjes
  • 1 blikje (225 gr) ananas
  • 15 gr boter
  • 50 gr rozijnen
  • 2 kruidnagelen
  • snufje gemberpoeder
  • 1 grote appel (liefst goudreinet), in stukjes
  • zout en peper, naar smaak

Bereidingswijze

Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur 

  1. Snij de rode kool in dunne reepjes en spoel deze af onder koud water. Laat goed uitlekken in een vergiet.
  2. Smelt de boter in een braadpan en voeg de gesneden rode kool toe en fruit de ui mee. Sudder op laag vuur, onder af en toe roeren, totdat de rode kool slinkt.
  3. Bewaar het ananassap terwijl je het blikje ananas afgiet. Voeg ongeveer 50 ml ananassap bij de rode kool, samen met de rozijnen, kruidnagelen, en het gemberpoeder. Goed doorroeren en dan 40 minuten met de deksel op de pan laten stoven. Doe de in stukjes gesneden appel er na 30 minuten stoven bij. Ze stoven de laatste 10 minuten mee.
  4. Breng de rode kool op smaak met peper en zout.

Meer recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren
Wat vond je van het recept?

Meer receptencollecties