Rode kool met ananas en appel

    Rode kool met ananas en appel

    2keer bewaard
    1uur


    2 personen hebben dit gemaakt

    Zelfgemaakte rode kool met appel, ananas en rozijntjes. Ik laat tijdens het bakken van de rode kool een uitje meefruiten. Dat is tegen de luchtjes.

    me Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 kleine (750 gr) rode kool
    • 1 ui, in stukjes
    • 1 blikje (225 gr) ananas
    • 15 gr boter
    • 50 gr rozijnen
    • 2 kruidnagelen
    • snufje gemberpoeder
    • 1 grote appel (liefst goudreinet), in stukjes
    • zout en peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Snij de rode kool in dunne reepjes en spoel deze af onder koud water. Laat goed uitlekken in een vergiet.
    2. Smelt de boter in een braadpan en voeg de gesneden rode kool toe en fruit de ui mee. Sudder op laag vuur, onder af en toe roeren, totdat de rode kool slinkt.
    3. Bewaar het ananassap terwijl je het blikje ananas afgiet. Voeg ongeveer 50 ml ananassap bij de rode kool, samen met de rozijnen, kruidnagelen, en het gemberpoeder. Goed doorroeren en dan 40 minuten met de deksel op de pan laten stoven. Doe de in stukjes gesneden appel er na 30 minuten stoven bij. Ze stoven de laatste 10 minuten mee.
    4. Breng de rode kool op smaak met peper en zout.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren