Mispellikeur

    Mispellikeur

    1keer bewaard
    180dagen15min


    15 personen hebben dit gemaakt

    Mispels zijn nogal ongewone vruchten die verwant zijn aan de appel en peer. Je kunt er een erg lekkere drank van maken.

    me Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 liter likeur

    • 12-14 (ong. 400 gr) mispels (heel laten)
    • 300 gr witte suiker
    • 1 liter jenever (alcoholpercentage 38%)
    • 12-14 kruidnagels (1 per mispel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 5min  ›  Extra tijd: 180dagen rusten  ›  Klaar in:180dagen15min 

    1. Zet een grote glazen pot klaar. Steek de kruidnagels in de mispels (1 per mispel) en stop ze in de pot.
    2. Giet de suiker en jenever in de pot erbij, sluit de pot goed af, en laat dit 3 maanden op een donkere, koele plek staan.
    3. Verwijder na 3 maanden de kruidnagels uit de mispels en laat de drank daarna nog 3 maanden staan.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren

    Meer collecties