Stamppot witte kool met oude kaas

    Stamppot witte kool met oude kaas

    2keer bewaard
    30min


    9 personen hebben dit gemaakt

    Een eenvoudige stamppot, maar erg lekker van smaak! Ik maak deze stamppot ook wel eens met emmentaler of jong belegen kaas, maar oude kaas is toch mijn favoriet.

    Noord-Brabant, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 800 gr aardappels
    • 50 gr boter
    • 200 ml melk
    • nootmuskaat, naar smaak
    • peper en zout, naar smaak
    • 1 witte kool, in reepjes
    • 150 gr oude kaas, in kleine blokjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Kook de aardappels in ruim water met een beetje zout in ongeveer 20 minuten gaar.
    2. Kook de witte kool in ruim kokend water in 5-10 minuten beetgaar.
    3. Giet de aardappels af en pureer deze met de boter en melk. Voeg nootmuskaat, peper en zout naar smaak toe. Schep dan de kool en de blokjes kaas door de puree en meng goed door.
    4. Serveer met rundersaucijsjes of rookworst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren