Stamppot witte kool met oude kaas
1 / 1 Foto van:  
Blader

Stamppot witte kool met oude kaas

Een eenvoudige stamppot, maar erg lekker van smaak! Ik maak deze stamppot ook wel eens met emmentaler of jong belegen kaas, maar oude kaas is toch mijn favoriet.

victor Noord-Brabant, Nederland

Ingrediënten

Porties: 4 

  • 800 gr aardappels
  • 50 gr boter
  • 200 ml melk
  • nootmuskaat, naar smaak
  • peper en zout, naar smaak
  • 1 witte kool, in reepjes
  • 150 gr oude kaas, in kleine blokjes

Bereidingswijze

Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

  1. Kook de aardappels in ruim water met een beetje zout in ongeveer 20 minuten gaar.
  2. Kook de witte kool in ruim kokend water in 5-10 minuten beetgaar.
  3. Giet de aardappels af en pureer deze met de boter en melk. Voeg nootmuskaat, peper en zout naar smaak toe. Schep dan de kool en de blokjes kaas door de puree en meng goed door.
  4. Serveer met rundersaucijsjes of rookworst.

Meer recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren
Wat vond je van het recept?

Meer receptencollecties