Roerbakschotel met kip, broccoli en venkel
1 / 1 Foto van:  
Blader

Roerbakschotel met kip, broccoli en venkel

Deze roerbakschotel met kip, broccoli en venkel is bij ons favoriet. Vooral met bruine rijst.

me Gelderland, Nederland

Ingrediënten

Porties: 4 

  • 300 gr witte of bruine rijst
  • 350 gr kipfilet, in blokjes gesneden
  • olijfolie
  • 1 middelgrote rode ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 takjes tijm (alleen de blaadjes)
  • 1 - 2 eetlepels geraspte gemberwortel
  • 500 gr broccoliroosjes
  • 1 wortel, in dunne plakjes
  • 2 venkelknollen, in reepjes
  • 200-300 ml groentebouillon
  • 3 eetlepels bladpeterselie, fijngesneden
  • 1 eetlepel geraspte limoenschil
  • zout en peper, naar smaak

Bereidingswijze

Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

  1. Zet een pan met water op en kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Bak de kip in 5 minuten goudbruin in de hete olie. Schep de kip uit de pan en bak de rode ui samen met de knoflook goudbruin.
  3. Voeg tijm, gemberwortel, broccoli, stukjes wortel, en venkel toe en roerbak alles 4 minuten. Schenk de groentebouillon erbij en laat het nog 5 minuten stoven tot de groenten beetgaar zijn en het meeste van het vocht is verdampt. Doe de kip weer terug in de pan en breng het gerecht op smaak met zout, peper, peterselie en limoenschil.
  4. Serveer met witte of bruine rijst.

Meer recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren
Wat vond je van het recept?
Plaats een foto vanaf je mobiel

Meer receptencollecties