Inloggen Aanmelden

Zuurkool met feta in bladerdeeg

Dit bladerdeegpakket met zuurkool en feta smaakt erg lekker met een tomatensalade. Een smakelijk ovengerecht. Je kunt dit gerecht ook met croissantdeeg maken.

Ingrediënten
Porties: 4 

  • 500 gr zuurkool, uitgelekt
  • 150 gr feta, verkruimeld
  • 100 gr plakjes Parmaham, in stukjes
  • 40 gr hele plakjes Parmaham (voor bij het serveren)
  • 2 eieren, apart te verwerken
  • 3 takjes tijm, alleen de blaadjes
  • 100 gr roomkaas
  • versgemalen peper
  • 6 plakken bladerdeeg
  • 1 eetlepel bloem

Bereidingswijze
Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Extra tijd: 10min afkoelen  ›  Klaar in:1uur 

  1. Snij de uitgelekte zuurkool zeer fijn. Verdeel 2/3 van de tijm over de zuurkool. Meng de feta, stukjes Parmaham, ei, roomkaas en versgemalen peper erdoor. Zet het mengsel afgedekt in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 175°C en vet een bakplaat in met boter of bakpapier. Bestuif het aanrecht met bloem.
  3. Plak de 6 plakjes bladerdeeg aan elkaar (3x2). Druk de naden goed aan. Verdeel het zuurkoolmengsel in de lengte over het midden van het deeg. Vouw het pakket aan alle kanten dicht en druk de naden goed dicht. Leg het pakket met de naad naar beneden op de bakplaat.
  4. Bestrijk het bladerdeegpakket met losgeklopt ei. Bak het bladerdeegpakket in ong. 30 minuten op de onderste richel van de oven goudbruin.
  5. Neem het gerecht uit de oven en laat 10 minuten afkoelen. Snij de uiteinden weg. Snij het pakket in plakken en serveer deze plakken met de overgebleven tijm en plakjes Parmaham.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties

Zuurkool
Zuurkool (52)