Wortelsoep met koriander en kaas
1 / 1 Foto van:  
Blader

Wortelsoep met koriander en kaas

Deze wortelsoep, die een wat Indiase smaak krijgt door de currypasta, smaakt erg goed met naanbrood ipv stokbrood.

Ingrediënten

Porties: 4 

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 450 gr panklare aardappelpartjes of blokjes
  • 2 dunne wortels, in dunne plakjes
  • 1 eetlepel patak milde currypasta
  • 750 ml wortelsap
  • 1 blik (400 gr) tomatenblokjes
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 bosje verse koriander, fijngesneden
  • 200 gr witte kaasblokjes

Bereidingswijze

Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

  1. Verhit de olie in een koekenpan en bak de aardappelpartjes gaar. Voeg de currypasta en wortelplakjes toe, en bak mee. Giet wortelsap, tomatenblokjes met het sap en het citroensap erbij. Roer en breng aan de kook, ong. 3 minuten.
  2. Breng de soep op smaak met zout en peper. Garneer met de fijngesneden koriander en de kaasblokjes als de soepkommen gevuld zijn.

Meer recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren
Wat vond je van het recept?

Meer receptencollecties