Oudhollandse erwtensoep

    Oudhollandse erwtensoep

    3keer bewaard
    4uur30min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Dit is mijn moeders recept voor erwtensoep. Het is een eenvoudig oudhollands recept voor snert. Bijna alle ingrediënten gaan er vanaf het begin al in. Ideaal!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 4 liter water
    • 1 hamschijf (ookwel 'hips' genaamd)
    • 250 gr hamlappen
    • 1 bouillonblokje
    • 500 gr spliterwten
    • 1 snert-groentenpakket
    • 1 bosje bladselderij, fijngesneden
    • zout en peper, naar smaak
    • 1 rookworst

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 4uur  ›  Klaar in:4uur30min 

    1. Zet een pan met 4 liter water op het vuur en voeg het bouillonblokje, de hips en de hamlappen toe. Snij alle groenten uit het snert groentenpakket fijn, was ze en laat uitlekken in een vergiet. Voeg nu de gesneden groenten en de spliterwten toe. Laat dit alles 4 uur zachtjes garen (zorg dat het niet gaat koken!). Giet af en toe wat extra water erbij, omdat er water verdampt. Voeg nog geen zout toe, doe dat later.
    2. Check na 4 uur of de hamschijf (hips) gaar is en snij het vlees daarna in kleine stukjes (verwijder bot). Snij ook de hamlappen in kleine stukjes. Voeg eventueel weer wat water toe aan de soep. Voeg het vlees weer toe aan de soep.
    3. Voeg de fijngesneden bladselderij toe. Breng de soep op smaak met zout en peper.
    4. Zet een pan met water op en verwarm hierin de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snij de rookworst als deze gaar is in stukjes en voeg bij de soep. Serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren