Eenvoudige runderstoofpot

  • 9keer bewaard
  • 3uur

Een heerlijke stoofpot van rundvlees, een lekker gerecht voor de winter! Hoe langer je het vlees laat sudderen, hoe malser het wordt. Ik vind het lekker om mais toe te voegen, maar dat kun je natuurlijk achterwege laten.

Joanne

Ingrediënten

Opbrengst: 4 -6 personen

  • 450 gr runderstoofvlees, in blokjes
  • 3 eetlepels bloem
  • 3 eetlepels boter
  • 1 theelepel zout
  • snufje versgemalen zwarte peper
  • 950 ml water
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1/4 theelepel paprikapoeder
  • 1 teentje knoflook, fijngeperst
  • 1 theelepel worcestersaus
  • 1 laurierblaadje
  • 3 wortels, in stukken
  • 3 aardappels, geschild en in stukken
  • 30 gr bloem
  • 80 gr mais (diepvries)

Bereidingswijze

Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 2uur45min  ›  Klaar in:3uur 

  1. Haal de blokjes rundvlees door de bloem zodat ze goed bedekt zijn. Smelt de boter in een braadpan op hoog vuur en braad hierin het vlees rondom bruin aan. Voeg zout, peper, water, ui, paprikapoeder, knoflook, worcestersaus en laurierblad toe. Breng aan de kook, doe de deksel op de pan en laat 2 uur zachtjes sudderen, tot het vlees mals is.
  2. Voeg wortels en aardappels toe aan de stoofpot en laat nog eens 45 minuten zachtjes sudderen, tot de aardappels en wortel gaar zijn.
  3. Verwijder het laurierblad en haal het vlees uit de pan. Voeg 1 eetlepel bloem (of maizena) toe aan het mengsel, en roer goed door tot het dikker wordt. Laat een paar minuten staan om dikker te worden, voeg eventueel meer bloem of maizena toe om een dikkere stoofpot te krijgen.
  4. Voeg het vlees weer toe aan de pan en voeg nu ook de mais toe. Verwarm goed door. Eet smakelijk!

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (1)

aukjeB
van
0

- 30 jan 2013

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties