Hartige taart met aardappel, snijbiet en kaas

    1 uur 5 minuten

    Zie hier de ingrediënten die ik nog in de koelkast had liggen. Samen kwamen ze als een heerlijke vegetarische hartige taart uit de oven.

    Marjel

    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 hartige taart

    • 5 - 6 plakjes bladerdeeg, ontdooid
    • 150-200 gr gekookte krielaardappeltjes met schil, in stukjes gesneden
    • 1 bosje lente-ui, in stukjes
    • 4 grote bladeren snijbiet, in stukken
    • 4 eieren
    • 75-100 ml melk
    • 100 ml slagroom
    • 1/2 theelepel gedroogde tijm
    • zout en peper, naar smaak
    • 100 gr geraspte extra belegen kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een ronde taartvorm in met boter en bedek met de vellen bladerdeeg (bodem + opstaande rand).
    2. Kook de krielaardappelen in de schil tot ze beetgaar zijn, ong. 15 min. Laat afkoelen en snij ze daarna in stukjes. Snij ook de lente-ui en de snijbiet in stukjes.
    3. Meng in een kom de eieren, melk, slagroom, tijm, zout en peper samen. Roer de geraspte kaas erdoor. Voeg de groenten toe en schenk dit mengsel in de met bladerdeeg bedekte taartvorm. Je kunt de zijkanten van het deeg nog naar binnen vouwen.
    4. Bak de taart 40-45 minuten in de oven tot de vulling stevig is geworden en de korst goudbruin is gekleurd.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 8 collecties