Bloemkool met witte saus

Een lekker bijgerecht van bloemkool met een zelfgemaakt kaasausje. Serveer het met een braadworst en gekookte aardappels. En mijn dochter wil er altijd graag een bakje appelmoes bij.

Ingrediënten

Porties: 2 

  • 1 middelgrote bloemkool
  • 25 gram boter
  • 1 flinke eetlepel bloem
  • 1 flinke scheut melk
  • 50 gr geraspte belegen kaas
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

  1. Snij de bloemkool in roosjes en spoel af onder de kraan in een vergiet. Zet een pan met ruim water op en kook de bloemkool gaar met een beetje zout, ong. 12-15 minuten.
  2. Maak ondertussen het bloempapje door eerst de boter te smelten in een steelpannetje. Als de boter gesmolten is de bloem toevoegen, roer goed. Dan een scheut melk erbij totdat het een mooi papje is geworden. Blijf dit roeren met een garde. De hoeveelheid melk moet je een beetje op gevoel doen. Voeg dan geleidelijk de geraspte kaas toe. Roer met een houten lepel tot een gladde saus. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
  3. Giet de bloemkool af in een vergiet in de gootsteen. Doe het terug in de pan en giet het kaassausje erdoorheen. Serveer.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties