Spitskool ovenschotel met brie

    Spitskool ovenschotel met brie

    10keer bewaard
    50min


    11 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijke vegetarische ovenschotel met spitskool, aardappelpuree, brie en sesamzaadjes.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 spitskool, in stukjes
    • 10 gr boter
    • 750 gr - 1 kilo aardappelen, geschild
    • 200 gr brie
    • 2 eetlepels sesamzaad
    • 1 scheut melk
    • 30 gr boter
    • zout en peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 190°C. Vet een ovenschaal in.
    2. Kook de aardappelen in een pan met een ruime hoeveelheid water en een beetje zout gaar, ong. 20 minuten. Stamp tot aardappelpuree met zout, peper, 30 gram boter en een scheut melk.
    3. Was de spitskool en snij in stukjes. Bak het even een paar minuten in ong. 10 gram boter aan. Snij de brie in lange plakken.
    4. Leg in de ovenschaal eerst een laag aardappelpuree - dan spitskool - brie (de helft) - spitskool - aardappelpuree - brie - en bestrooi met sesamzaadjes.
    5. Bak 30 minuten in de voorverwarmde oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren