Makkelijke tomatensoep

15keer bewaard
20min


8 personen hebben dit gemaakt

Als je deze soep proeft, dan kun je bijna niet geloven dat deze binnen 20 minuten op tafel staat. Ik vind de soep het lekkerst met de producten van Grand'Italia®.

Ingrediënten
Porties: 4 

  • 200 ml water
  • 1 runderbouillonblokje
  • 1 pak (390 gr) Grand'Italia® Soffritto (passata)
  • 1 blik (400 gr) Grand'Italia® tomatenblokjes
  • 300 gr half om half gehakt
  • 1/2 ei, geklopt
  • scheutje maggie
  • zout en peper, naar smaak
  • 3 blaadjes verse basilicum, fijngehakt
  • 125 ml crème fraîche

Voeg toe aan boodschappenlijst
Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
Bekijk boodschappenlijst

Bereidingswijze
Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

  1. Zet een middelgrote pan op het vuur, en breng de 200 ml water aan de kook met het bouillonblokje. Voeg vervolgens, al roerende de passata en tomatenblokjes toe. Laat zachtjes sudderen.
  2. Meng het gehakt met het ei, de maggie en zout en peper. Maak er balletjes van.
  3. Voeg de basilicum en gehaktballetjes toe. Laat 3 - 5 minuten zachtjes sudderen en roer vervolgens de crème fraîche erdoor. Breng op smaak met zout en peper.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (1)

Yvonne-Helene
1

heel erg lekker. En inderdaad zo makkelijk!!!!! - 16 okt 2015

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties