Makkelijke tomatensoep

Als je deze soep proeft, dan kun je bijna niet geloven dat deze binnen 20 minuten op tafel staat. Ik vind de soep het lekkerst met de producten van Grand'Italia®.

Marjel Washington, Verenigde Staten

Ingrediënten

Porties: 4 

  • 200 ml water
  • 1 runderbouillonblokje
  • 1 pak (390 gr) Grand'Italia® Soffritto (passata)
  • 1 blik (400 gr) Grand'Italia® tomatenblokjes
  • 300 gr half om half gehakt
  • 1/2 ei, geklopt
  • scheutje maggie
  • zout en peper, naar smaak
  • 3 blaadjes verse basilicum, fijngehakt
  • 125 ml crème fraîche

Bereidingswijze

Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

  1. Zet een middelgrote pan op het vuur, en breng de 200 ml water aan de kook met het bouillonblokje. Voeg vervolgens, al roerende de passata en tomatenblokjes toe. Laat zachtjes sudderen.
  2. Meng het gehakt met het ei, de maggie en zout en peper. Maak er balletjes van.
  3. Voeg de basilicum en gehaktballetjes toe. Laat 3 - 5 minuten zachtjes sudderen en roer vervolgens de crème fraîche erdoor. Breng op smaak met zout en peper.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties