Pastinaak-aardappelpuree met mosterd en ahornsiroop

    Pastinaak-aardappelpuree met mosterd en ahornsiroop

    2keer bewaard
    35min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Serveer deze puree met groene groenten (bijv. gekookte spruitjes) en gestoomde witvis.

    Chef Rob Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 4 geschilde aardappels, in blokjes gesneden en gewassen
    • 4 pastinaken, geschild, en in blokjes gesneden van vergelijkbare grootte als de aardappels
    • 4 á 5 el (room)boter
    • 2 el crème fraîche
    • 2 tl fijne mosterd
    • 2 tl ahornsiroop

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Kook de aardappel- en pastinaakblokjes in ca. 20 minuten gaar. Prik om te testen. De pastinaak zal iets eerder gaar zijn.
    2. Maak een sausje van de crème fraîche, mosterd, ahornsiroop en flink wat zout en peper. Proef voor de juiste smaakbalans en voeg toe wat je eventueel mist.
    3. Giet de aardappels af zodra ze gaar zijn. Doe ze samen met de pastinaak terug in de hete pan die je op het laagste vuur zet, en laat ze even uitstomen.
    4. Zet een schaal naast de pan, en knijp met een pureeknijper de beide groenten tot puree in de schaal. (T/m deze stap kan je ruim voor het opdienen uitvoeren.)
    5. Verwarm een paar druppels olijfolie in de nu lege pan, samen met het mosterdsausje, en voeg hierna de gepureerde groenten erbij, meng ze met de boter en roer alles met een lepel tot een gladde puree. Proef (en ruik!) of je tevreden bent met het resultaat.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren