Pastinaak-aardappelpuree met mosterd en ahornsiroop

Serveer deze puree met groene groenten (bijv. gekookte spruitjes) en gestoomde witvis.

Chef Rob Zuid-Holland, Nederland

Ingrediënten

Porties: 2 

  • 4 geschilde aardappels, in blokjes gesneden en gewassen
  • 4 pastinaken, geschild, en in blokjes gesneden van vergelijkbare grootte als de aardappels
  • 4 á 5 el (room)boter
  • 2 el crème fraîche
  • 2 tl fijne mosterd
  • 2 tl ahornsiroop

Bereidingswijze

Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

  1. Kook de aardappel- en pastinaakblokjes in ca. 20 minuten gaar. Prik om te testen. De pastinaak zal iets eerder gaar zijn.
  2. Maak een sausje van de crème fraîche, mosterd, ahornsiroop en flink wat zout en peper. Proef voor de juiste smaakbalans en voeg toe wat je eventueel mist.
  3. Giet de aardappels af zodra ze gaar zijn. Doe ze samen met de pastinaak terug in de hete pan die je op het laagste vuur zet, en laat ze even uitstomen.
  4. Zet een schaal naast de pan, en knijp met een pureeknijper de beide groenten tot puree in de schaal. (T/m deze stap kan je ruim voor het opdienen uitvoeren.)
  5. Verwarm een paar druppels olijfolie in de nu lege pan, samen met het mosterdsausje, en voeg hierna de gepureerde groenten erbij, meng ze met de boter en roer alles met een lepel tot een gladde puree. Proef (en ruik!) of je tevreden bent met het resultaat.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties