Inloggen Aanmelden

Gezonde ontbijtkoek

Gezond wordt ontbijtkoek natuurlijk nooit echt, maar je kunt het wel veel gezonder maken dan de ontbijtkoek die je in de winkel koopt. Ik gebruik volkorenmeel en er gaat geen vet in. Ook heb ik palmsuiker gebruikt als gezonder alternatief voor suiker, deze suiker heeft een lagere glycemische index dan gewone suiker.

Nanda Groningen, Nederland

Ingrediënten
Opbrengst: 1 koek

  • 100 gr volkorenmeel
  • 130 gr zelfrijzend bakmeel
  • 30 gram roggemeel
  • 30 gr lijnzaadmeel
  • 130 gr palmsuiker
  • 2,5 theelepel koekkruiden
  • 300 ml halfvolle melk
  • 60 gr noten (bijv. walnoten, pecannoten en/of amandelen), grof gehakt
  • 40 gr rozijnen

Bereidingswijze
Voorbereiding: 15min  ›  Klaar in:15min 

  1. Verwarm de oven voor op 170C. Vet een cakevorm in met boter en bestuif met bloem.
  2. Meng de droge ingredienten goed door elkaar. Voeg dan de melk toe en roer met een garde goed door. Schep vervolgens de noten en rozijnen erdoor.
  3. Giet het beslag in de cakevorm en bak de koek in ongeveer 70 minuten in de voorverwarmde oven gaar. Haal uit de oven en laat een half uur afkoelen in de vorm, en vervolgens op een schaal, afgedekt met aluminiumfolie.

Tip

Als je geen palmsuiker wilt gebruiken, kun je ook gewone suiker nemen, maar daar heb je naar gewicht gezien wat meer van nodig, ongeveer 175 gr.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties