Italiaanse hapjes

Italiaanse hapjes doen het altijd goed op feestjes. Serveer deze Italiaanse olie-dip met stokbrood of stukjes ciabatta en een caprese salade. Het is ook een lekker voorgerecht.

Marjel Washington, Verenigde Staten

Ingrediënten

Porties: 4 

  • Oliedip
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels balsamico-azijn
  • zout en peper naar smaak
  • 1/2 theelepel Italiaanse kruiden
  • Caprese salade
  • 1 bol mozzarella, in stukjes
  • 1 bakje cherrytomaatjes
  • handjevol basilicum, grof gehakt
  • 1 eetlepel balsamico-azijn
  • zout en peper, naar smaak

Bereidingswijze

Voorbereiding: 1min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:6min 

  1. Pak een leuk kommetje en giet de olijfolie erin, gevolgd door de balsamico, zout en peper en de Italiaanse kruiden.
  2. Maak de caprese salade door de mozzarella in stukjes te snijden, de tomaatjes te halveren en de basilicum fijn te hakken. Leg de tomaatjes op de mozzarella, bestooi met basilicum, besprenkel met balsamico-azijn en garneer met zout en peper.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties