Andijvietaart met ontbijtspek en worstjes

    Deze andijvietaart heeft een korstje van ontbijtspek met geraspte kaas erover. Het is een andijviestamppot ovenschotel met spek en worstjes.

    Chefje

    Antwerpen, België
    3 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 kilo aardappelen
    • 400 gr andijvie, in reepjes
    • 1 ui, gesnipperd
    • peper, naar smaak
    • 2 eieren
    • 150 gr ontbijtspek
    • 150 gr geraspte kaas
    • 4 worstjes (saucijsen)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C.
    2. Aardappelen koken en pureren. Andijvie, ui en peper erdoor stampen. Daarna de eieren erdoor.
    3. In een grote pan eerst het ontbijtspek bakken en daarna de worstjes uitbakken.
    4. Zet een ronde taartvorm klaar, vet deze in. Leg het ontbijtspek op de bodem van de schaal. Druk de andijviestamppot hier stevig op aan. Bak 10 minuten in de voorverwarmde oven.
    5. Haal de taartvorm uit de oven, maak de rand los, en keer de taart voorzichtig om. Strooi nu de geraspte kaas over het spek en zet nog even 5 minuten terug in de oven totdat de kaas is gesmolten. Opdienen met de gebakken worstjes.

    Tip

    Als het te moeilijk is om de taart om te keren, kun je dit ook laten. De kaas is ook lekker over de stamppot zelf. Zet nog wel even terug in de oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren