Andijvietaart met ontbijtspek en worstjes
1 / 1 Foto van:  
Blader

Andijvietaart met ontbijtspek en worstjes

Deze andijvietaart heeft een korstje van ontbijtspek met geraspte kaas erover. Het is een andijviestamppot ovenschotel met spek en worstjes.

Chefje Antwerpen, België

Ingrediënten

Porties: 6 

  • 1 kilo aardappelen
  • 400 gr andijvie, in reepjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • peper, naar smaak
  • 2 eieren
  • 150 gr ontbijtspek
  • 150 gr geraspte kaas
  • 4 worstjes (saucijsen)

Bereidingswijze

Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Aardappelen koken en pureren. Andijvie, ui en peper erdoor stampen. Daarna de eieren erdoor.
  3. In een grote pan eerst het ontbijtspek bakken en daarna de worstjes uitbakken.
  4. Zet een ronde taartvorm klaar, vet deze in. Leg het ontbijtspek op de bodem van de schaal. Druk de andijviestamppot hier stevig op aan. Bak 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Haal de taartvorm uit de oven, maak de rand los, en keer de taart voorzichtig om. Strooi nu de geraspte kaas over het spek en zet nog even 5 minuten terug in de oven totdat de kaas is gesmolten. Opdienen met de gebakken worstjes.

Tip

Als het te moeilijk is om de taart om te keren, kun je dit ook laten. De kaas is ook lekker over de stamppot zelf. Zet nog wel even terug in de oven.

Meer recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren
Wat vond je van het recept?

Meer receptencollecties