Aardappelsoep met zalm

  • 4keer bewaard
  • 40min

Een heerlijk en makkelijk soepje om te maken, aardappelsoep met gerookte zalmsnippers. Je kunt als je wilt nog groenten toevoegen, maar ik vind het zo het lekkerst.

josefien Noord-Holland, Nederland

Ingrediënten

Porties: 4 

  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • olijfolie
  • 1 liter kippenbouillon
  • 500 ml melk
  • 7 middelgrote aardappelen, geschild en in blokjes
  • 1 takje rozemarijn, alleen de blaadjes
  • 4 plakken gerookte zalm, in snippers gesneden
  • peper en zout, naar smaak

Bereidingswijze

Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

  1. Bak de ui en de knoflook in een scheutje olie aan in een grote pan, tot de ui zacht wordt. Voeg de kippenbouillon, melk, aardappelblokjes en rozemarijn toe en laat 30 minuten zachtjes koken.
  2. Pureer de soep in de pan met een staafmixer tot ene gladde soep. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Verdeel de zalmsnippers over vier soepkommen en schenk de soep er bij.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (1)

Reindert56
0

Ik heb iets aangepast; 1e wat meer knoflook gebruikt! Namelijk 10 teentjes want ja waarom heet het anders knoflooksoep ;-) Verder heb ik ipv melk room gebruikt. Misschien niet zo gezond maar wel heeeeel lekker - 28 jan 2014

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties