Pasta met tonijn en rucola

    Pasta met tonijn en rucola

    6keer bewaard
    25min


    10 personen hebben dit gemaakt

    Een lekker makkelijk recept voor pasta, met champignons, ui, rucola, mascarpone en tonijn uit blik. Heerlijk als snelle doordeweekse maaltijd!

    marian Zeeland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 400 gr pasta (bijv. penne of fusilli)
    • 2 eetlepels zonnebloemolie
    • 2 rode uien, in halve ringen
    • 250 gr champignons, in vieren
    • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
    • 75 gr rucola
    • 200 gr mascarpone
    • 2 blikjes tonijn op olie, uitgelekt
    • 1 citroen, geraspt en uitgeperst
    • zout en peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
    2. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de uien, knoflook en champignons een paar minuten.
    3. Meng de mascarpone met de citroenrasp en de helft van het sap. Giet de pasta af en meng het mascarponemengsel door de pasta. Voeg de tonijn toe en het ui-champignonmengsel en de rucola, en meng goed door.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren