Pasta met tonijn en rucola
1 / 1 Foto van:  
Blader

Pasta met tonijn en rucola

Een lekker makkelijk recept voor pasta, met champignons, ui, rucola, mascarpone en tonijn uit blik. Heerlijk als snelle doordeweekse maaltijd!

marian Zeeland, Nederland

Ingrediënten

Porties: 4 

  • 400 gr pasta (bijv. penne of fusilli)
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 rode uien, in halve ringen
  • 250 gr champignons, in vieren
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 75 gr rucola
  • 200 gr mascarpone
  • 2 blikjes tonijn op olie, uitgelekt
  • 1 citroen, geraspt en uitgeperst
  • zout en peper, naar smaak

Bereidingswijze

Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de uien, knoflook en champignons een paar minuten.
  3. Meng de mascarpone met de citroenrasp en de helft van het sap. Giet de pasta af en meng het mascarponemengsel door de pasta. Voeg de tonijn toe en het ui-champignonmengsel en de rucola, en meng goed door.

Meer recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren
Wat vond je van het recept?
Plaats een foto vanaf je mobiel

Meer receptencollecties