Heerlijke pasta!
1 / 1 Foto van:  AnitaHeiblom
Blader

Heerlijke pasta!

  • 5 1
  • 9
    keer aan favorieten toegevoegd
  • 45min

Dit is een heerlijke pasta waar je naar eigen smaak mee kunt variëren. Maak bijvoorbeeld een vegetarische versie door de spekjes weg te laten.

AnitaHeiblom Noord-Holland, Nederland

Ingrediënten

Porties: 2 

  • 1 grote prei
  • 1 grote rode ui
  • 10 cherrytomaatjes (naar smaak)
  • 1 gele paprika
  • 250 gr champignons
  • tijm
  • peper en zout
  • olijfolie
  • 400 gr penne
  • 150 gr spekjes (naar smaak)
  • 20 gr roomboter
  • 1/2 bakje verse peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • 150 gr mascarpone

Bereidingswijze

Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:45min 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snijd de prei en ui en doe dit samen in een ovenschaal. Doe er wat olijfolie door en meng goed. Als de oven voorverwarmd is gaat dit de oven in voor ongeveer 15 minuten (houd het in de gaten).
  3. Snijd vervolgens de tomaatjes, paprika en champignons en zet water op voor de pasta. Haal de ovenschaal uit de oven na 15 minuten en doe de paprika en tomaatjes erbij. Voeg tijm, zout en peper toe en eventueel nog wat olijfolie. Meng goed en doe het weer in de oven voor 15 minuten.
  4. Zet de pasta op en bak de spekjes en de champignons. Hak vervolgens de peterselie fijn, doe het in een bakje en pers het teentje knoflook erbij. Voeg dan wat olijfolie toe en roer.
  5. Giet de pasta af en haal de groenten uit de oven. Doe de boter in de pan bij de pasta en roer tot de boter is gesmolten. Voeg het peterseliemengsel toe en roer weer. Voeg dan de groenten en de champignons en spekjes toe en meng. Als laatste voeg je de mascarpone toe en roer je goed tot de mascarpone gesmolten is. Voeg eventueel nog wat zout en peper toe. Eet smakelijk!

Meer recepten

Beoordelingen (1)

0
van berts

Je laten verrassen kan alleen maar als je iets probeert, doen!! - 17 aug 2013

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren
Wat vond je van het recept?
Plaats een foto vanaf je mobiel

Meer receptencollecties