Hamburger met bloemkoolpuree en warme groenten

Een hamburger met groenten en puree, alleen is de puree hier niet van aardappels gemaakt, maar van bloemkool. Lekker veel groenten, heel gezond en Paleo.

Arnold Overijssel, Nederland

Ingrediënten

Porties: 2 

  • 350 gr half om half gehakt
  • zout, peper, gehaktkruiden, naar smaak
  • olijfolie
  • 300 gr bloemkool, in roosjes
  • 300 gr gemengde groenten (bijv. wortel, groene asperges, o.i.d.)

Bereidingswijze

Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

  1. Meng het gehakt met kruiden naar smaak. Vorm hier twee burgers van.
  2. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak hierin de hamburger bruin en gaar.
  3. Zet ondertussen twee pannen met ruim water en een snufje zout op het vuur. 1 met de bloemkool en de andere met de overige groenten. Kook de groenten in ongeveer 15-20 minuten gaar. Giet af.
  4. Pureer de bloemkool met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout. Eventueel kun je ook een scheutje slagroom toevoegen (niet heel Paleo/gezond, maar wel lekker!)
  5. Serveer de hamburger met een schep bloemkoolpuree en de warme groenten. Eet smakelijk!

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties