Spinaziesalade met een curry vinaigrette

    Spinaziesalade met een curry vinaigrette

    3keer bewaard
    50min


    28 personen hebben dit gemaakt

    Krokante stukjes spek worden door verse spinazie met een curry-mosterd vinaigrette geschept. Zeer geschikt als voorafje voor een diner.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 100g stukjes spek
    • 1 eetl currypoeder
    • 3 eetl rode wijnazijn
    • 1 eetl Dijonmosterd
    • 8 eetl olijfolie
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 375g spinazie, steeltjes verwijderd
    • 12 verse champignons, in plakjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:50min 

    1. Doe de stukjes spek in een grote diepe koekenpan. Bak ze op matig heet vuur aan tot ze bruin en krokant zijn. Dek af en zet vuur op laagste stand om de spekstukjes warm te houden.
    2. Rooster de currypoeder in een kleine droge koekenpan op matig vuur en onder voortdurend roeren, totdat de geur vrijkomt (ongeveer 30 seconden). Haal de pan van het vuur.
    3. Klop de azijn en mosterd samen in een kom met een garde. Voeg onder voortdurend kloppen de olie toe in een dun straaltje, tot de olie volledig opgenomen is. Voeg de currypoeder toe en klop tot een glad mengsel. Breng op smaak met zout en peper.
    4. Schep de spek, spinazie, champignons en vinaigrette om tot alles goed gemengd is. Proef, voeg eventueel meer zout en peper toe en dien onmiddelijk op.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren