Guacamole (Avocado dipsaus)

    Guacamole (Avocado dipsaus)

    59keer bewaard
    5min


    44 personen hebben dit gemaakt

    Als hapje vooraf, of voor aan het eind van de middag als het avondeten nog even op zich laat wachten. De avocado en de tomaat komen uit Amerika, maar ik zou toch haast denken dat dit de godenspijs van de oude Grieken was.

    Marco California, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 1 net rijpe avocado (niet te zacht)
    • vers gemalen peper
    • vers geraspte nootmuskaat
    • een mespuntje knoflookpoeder (1/10 theelepel)
    • sap van een halve citoen of lime (of wat minder)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Klaar in:5min 

    1. Snijd de avocado door, haal de pit eruit (sla het mesje erin en wrik de pit los) en lepel het vruchtvlees uit de schil.
    2. Maal wat peper en rasp wat nootmuskaat over de avocado, voeg het knoflookpoeder toe en het citroensap, en prak dan de avocado met een vork fijn.
    3. Snijd een kleine tomaat heel fijn en meng dat erdoorheen.
    4. Met: tortilla chips (Mexicaanse maïs-chips) of op stukjes toast of stokbrood.

    Video

    Bekijk ook onze video voor het maken van guacamole.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (5)

    Marco
    van
    10

    Ik vind de 'Hass' avocado het lekkerst, en ik heb al jaren geen andere meer gegeten. Ze zijn onrijp groen, en worden dan zwart bij het rijpen. Ik probeer altijd bij de winkel waar ik ze koop te zijn als die opengaat, en dan snel ik naar de avocado's, want andere klanten knijpen er vaak in en dan krijg je van die lelijke zwarte plekjes als ze rijpen. - 23 sep 2009

    renettakookt
    7

    Andere ingrediënten gebruikt. ik gebruik komijnzaad ipv nootmuskaat - 22 sep 2009

    Marco
    van
    5

    Andere ingrediënten gebruikt. Vreger deed ik er soms ook een kleingesneden hardgekookt ei door - Ik heb het nog niet met komijnzaad (djintan) geprobeerd, maar ik doe wel eens djintan in plaats van nootmuskaat door de spinazie. Grappig dat ze op meerdere plaatsen verwisselbaar zijn. - 24 sep 2009

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren