Bladerdeeghapjes met spinazie en feta

    Bladerdeeghapjes met spinazie en feta

    7keer bewaard
    30min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk hapje voor op een feestjes, zelfs voor mensen die niet van spinazie houden! Makkelijk te maken.

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 2 verpakkingen diepvries bladerdeeg
    • 2 eetlepels boter
    • 450 gr diepvries spinazie, ontdooid
    • 2-3 teentjes knoflook
    • 200 gr feta, in blokjes
    • 2 eieren
    • zout en peper naar smaak
    • Provencaalse kruiden naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

    1. Ontdooi de spinazie in een steelpan en kook totdat alle vocht verdampt is. Haal van het vuur. Klop er snel een geklopt ei door en dan voorzichtig de feta en de geperste knoflook. Laat een paar minuten sudderen, roer zachtjes totdat het ei stevig is. Breng op smaak met kruiden en laat afkoelen.
    2. Besmeer de randen van de vierkantjes bladerdeeg (10cm) met geklopt ei.
    3. Verwarm de oven voor op 180 graden C. Bedek een bakplaat met bakpapier. Leg 1 eetlepel van het spinaziemengsel in het midden van elk vierkant. Vouw de vierkanten op, zodat ze driehoeken vormen. Druk de randen goed dicht.
    4. Leg ze op de voorbereide bakplaat en besmeer ze weer met geklopt ei. Bak ze in 10 minuten goudbruin.
    5. Laat ze 15 minuten afkoelen, want de vulling zal heel heet zijn. Serveer warm of koud.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren