Groene salade met stukjes biefstuk

    Groene salade met stukjes biefstuk

    10keer bewaard
    45min


    262 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een snel en gemakkelijke maaltijd voor hete zomerse avonden.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 800g kogelbiefstuk
    • 5 eetl olijfolie
    • 5 eetl rode wijnazijn
    • 2 eetl citroensap
    • 1 teentje knoflook, fijngehakt
    • 1/2 theel zout
    • 1/8 theel versgemalen zwarte peper
    • 1 theel Worcestershiresaus
    • 100g verkruimelde blauwe kaas
    • 1 grote krop romeinsla, in hapklare stukjes getrokken
    • 2 tomaten, in plakjes
    • 1 kleine groene paprika, in plakjes
    • 1 wortel, in plakjes
    • 1 kleine rode ui, in plakjes
    • handvol groene olijven

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verhit de barbecue op hoog vuur.
    2. Vet een rooster in met een beetje olie. Leg de kogelbiefstuk op de grill en bak 3 tot 5 min per kant, of tot gewenste gaarheid. Neem van het vuur af en laat rusten tot koel genoeg om te hanteren. Snij de biefstuk in dunne reepjes.
    3. Klop de olijfolie, azijn, citroensap, knoflook, zout, peper en Worcestershiresaus met een garde in een kom. Meng de kaas erdoor. Dek af en zet de dressing in de koelkast.
    4. Schik de sla, tomaat, paprika, wortels, ui en olijven op 4 gekoelde borden. Leg biefstuk erop en giet wat dressing erover. Serveer met stokbrood.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren