Inloggen Aanmelden

Boerenkool ovenschotel met brie en spekjes

Deze boerenkool stamppot wordt in de oven gebakken met een heerlijk romig laagje brie erover. Lekker winters!

Chefje Antwerpen, België

Ingrediënten
Porties: 4 

  • ong. 2 kilo aardappelen
  • 2 zakken (samen ong. 1 kilo) gesneden boerenkool
  • 200 gr spekjes
  • 1 blik (400 gr) gepelde tomaten
  • 150 gr roombrie
  • melk
  • scheutje azijn
  • zout en peper, naar smaak

Bereidingswijze
Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:40min 

  1. Kook de aardappelen half onder water gaar samen met de boerenkool, het zout, en een scheutje azijn, ong. 25 minuten.
  2. Bak de spekjes uit. Snij de tomaten uit blik in stukjes. Snij de brie in plakken.
  3. Verwarm de oven voor op de grillstand.
  4. Maak van de aardappelen, boerenkool en spekjes een stamppot m.b.v. de melk. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Doe de stamppot in een ingevette ovenschaal, leg de brie en stukjes tomaat eroverheen, en laat het ong. 5-10 minuten onder de grill goudbruin kleuren. Pas op dat het gerecht niet aanbrandt.

Tip:

Je kunt er ook voor kiezen om het gerecht niet onder de grill te zetten, maar 15 min. op 180°C te bakken in de oven. Dan is er minder kans op aanbranden.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties

Brie
Brie (33)
Stamppot
Stamppot (74)