Borsjt

Borsjt, ofwel rodebietensoep, wordt veel in Slavische landen gegeten, zoals Polen en Rusland. Dit recept wordt met wodkaroom geserveerd. Een erg lekkere toevoeging.

Chefje Antwerpen, België

Ingrediënten

Porties: 4 

  • 500 gr gekookte bieten, geraspt
  • 1 theelepel suiker
  • 1 theelepel verse gember, heel fijngesneden
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1/2 eetlepel dijonmosterd
  • 750 kippenbouillon (van tablet)
  • 125 ml zure room
  • 2 eetlepels wodka
  • zout en peper, naar smaak

Bereidingswijze

Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 10min  ›  Extra tijd: 30min marineren  ›  Klaar in:45min 

  1. Pak een kom en laat de geraspte bieten 30 minuten marineren samen met de suiker, gember, balsamicoazijn en mosterd.
  2. Verwarm de kippenbouillon op laag vuur, voeg de bietjes toe, en laat de bietjes 5 minuten zachtjes koken. Giet het mengsel daarna over in een blender en pureer de soep tot deze glad is. Je kunt dit ook met een staafmixer in de pan doen. Breng de soep op smaak met zout en peper.
  3. Roer in een kommetje de zure room samen met de wodka. Voeg naar smaak versgemalen peper toe aan de room.
  4. Serveer de soep in kommen en schep in elke kom een flinke lepel wodkaroom.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties

Polen
Polen (82)
Soepen
Soepen (761)
Europa
Europa (1556)