Courgettes met dilleroomsaus

Courgettes met dilleroomsaus, kerstomaatjes en olijven. Een smaakvol bijgerecht uit de oven om te serveren met vis.

Chefje Antwerpen, België

Ingrediënten

Porties: 4 

  • 2 courgettes, in plakjes
  • 200 ml crème fraîche
  • verse dille, naar smaak
  • zout en peper, naar smaak
  • 10 kerstomaatjes, gehalveerd
  • handjevol basilicum, fijngehakt
  • 10 zwarte olijven, zonder pit, in plakjes gesneden

Bereidingswijze

Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

  1. Verwarm de oven voor op 225°C.
  2. Snij de courgette in plakjes, en kook deze 3 minuten in kokend water. Spoel ze daarna koud af.
  3. Meng zout, peper, en dille door de crème fraîche.
  4. Vet een ovenschotel in, en verdeel het crème fraîche-mengsel over de bodem van de ovenschaal. Leg de courgette erop. Zet dit ong. 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Meng de gehalveerde kerstomaatjes samen met de fijngehakte basilicum en de in stukjes gesneden zwarte olijven.
  6. Haal de ovenschotel na 15 minuten uit de oven, en bestrooi met versgemalen peper. Verdeel vervolgens het tomaatjes/olijven mengsel over de schotel. Serveer.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties