Cozze gratinate alla Pugliese - Gegratineerde mosselen Puglia
1 / 1 Foto van:  HettydeVogel
Blader

Cozze gratinate alla Pugliese - Gegratineerde mosselen Puglia

Een traditioneel gerecht met mosselen - antipasto - uit Apulië de regio in de hak van Italië. Een heerlijk, makkelijk te bereiden hapje bij een aperitief; ook lekker als voorgerecht.

HettydeVogel Île-de-France, Frankrijk

Ingrediënten

Porties: 4 

  • 1 kilo mosselen
  • 3 teentjes knoflook
  • 80 gr oud brood, verkruimeld (paneermeel)
  • 40 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 4 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 3 eetlepes fijngesneden peterselie
  • chilipeper

Bereidingswijze

Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Maak de mosselen goed schoon; schuur de schelp en was ze onder stromend water. Verwijder alle kapotte mosselen en de mosselen die niet meer dicht zijn. Verwijder de “baard”.
  3. Doe de mosselen in een grote koekenpan, voeg 1 teen knoflook, 1 eetlepel fijngesneden peterselie, een beetje chilipeper en een half kopje water toe. Breng de mosselen aan de kook op een hoog vuur en wacht tot ze opengaan (ongeveer 5 minuten).
  4. Verwijder van alle mosselen de lege schelp en leg de andere schelp met de mossel op een bakblik.
  5. Filter het kookwater in een fijne zeef en houd dit water apart.
  6. Doe het broodkruim, de Parmezaanse kaas, de olijfolie, de rest van de peterselie en fijngesneden knoflook in een kom. Roer dit goed door elkaar en doe er net zoveel kookwater van de mosselen bij tot er een mooi deeg ontstaat, niet te droog en niet te nat.
  7. Verdeel de broodkruim mix over de mosselen en druk het iets aan.
  8. Gratineer de mosselen in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn, ongeveer 8 minuten.

Bekijk dit op mijn blog

Meer Italiaanse recepten op mijn blog!

Meer recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren
Wat vond je van het recept?

Meer receptencollecties