Chocolade taart Tenerina

    Chocolade taart Tenerina

    38keer bewaard
    45min


    20 personen hebben dit gemaakt

    Deze cake is een absolute must voor elke chocolade fan zoals ik … De cake heet Tenerina. Tenerina betekent “zacht”… De cake is knapperig aan de oppervlakte en is zacht aan de binnenkant. Belangrijk: gebruik een goede kwaliteit pure chocolade minstens 70% cacao … en geniet... O ja, Tenerina is een Italiaans recept :)

    HettydeVogel Île-de-France, Frankrijk

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 chocoladetaart

    • 300 gr pure chocolade
    • 150 gr boter
    • 200 gr suiker
    • 3 eetlepels bloem
    • 4 eieren, gesplitst
    • poedersuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Smelt de chocolade en boter “au bain marie”.
    2. Meng de eierdooiers, suiker, bloem door elkaar.
    3. Roer de gesmolten en afgekoelde chocolade door de eieren met suiker.
    4. Klop de eiwitten tot sneeuw, voeg ze toe aan de chocola en meng voorzichtig.
    5. Giet het beslag in een vorm, bak de taart op 180° gedurende 30 minuten.
    6. De taart moet knapperig aan het oppervlak en zacht van binnen zijn. Bestrooi met poedersuiker.

    Eieren splitsen

    In deze video laten we je 4 methodes zien hoe je gemakkelijk eieren kunt splitsen.

    Bekijk dit op mijn blog

    Meer heerlijke Italiaanse recepten op mijn blog!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    van
    9

    - Gewaardeerd op - 28 apr 2013

    van
    6

    - Gewaardeerd op - 15 jan 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren