Italiaanse aardappeltaart

    Serveer deze Italiaanse aardappeltaart uit de oven met een koud glas witte wijn. Deze maaltijd is vegetarisch.

    Chefje

    Antwerpen, België
    7 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 grote aardappel, in de schil
    • 1 ui, gesnipperd
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • zout en peper
    • 200 gr mozzarella, in plakken
    • Italiaanse kruiden, naar smaak
    • 1 pot tomatensaus
    • paneermeel
    • 100 gr Parmezaanse kaas, geraspt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een ovenschaal in met boter.
    2. Kook de aardappel in de schil gaar, laat daarna even afkoelen, en snij vervolgens in plakken.
    3. Fruit de ui en knoflook goudbruin.
    4. Leg de plakken aardappel in een ingevette ovenschaal. Leg hieroverheen de ui en knoflook, de mozzarella, bestrooi met de kruiden, en giet de saus eroverheen. Strooi het paneermeel en de kaas erover.
    5. Zet ong. 30 minuten in de voorverwarmde oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren