Kalfsstoofpotje met venkel

    1 uur 25 minuten

    Krielaardappeltjes of gebakken aardappeltjes smaken erg lekker bij een stoofpotje. Oh zo lekker, in de winter.

    Chefje

    Antwerpen, België
    2 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 2 venkelknollen
    • 1 citroen, goed schoongemaakt
    • 500 gr kalfslappen, in 8 stukken gesneden
    • beetje bloem (om het vlees mee te bestuiven)
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 ui, gesnipperd
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 200 ml droge witte wijn
    • 100 ml runderbouillon (van een tablet)
    • 1 bosje peterselie, fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur15min  ›  Klaar in:1uur25min 

    1. Snij de venkel in grove stukken en verwijder de harde kern. Rasp de schil van de citroen en pers één helft uit.
    2. Kruid de 8 stukken vlees met zout en peper en bestuif met bloem.
    3. Braad het vlees even aan in een koekenpan met olie tot het vlees rondom bruin gebakken is. Haal het vlees uit de pan, en fruit de ui en knoflook, ong. 2-3 minuten in dezelfde pan.
    4. Voeg het vlees weer toe, en schenk de wijn, bouillon, en het citroensap erbij. Voeg ook de citroenrasp en de venkel erbij. Breng alles aan de kook, zet het vuur op een laag pitje, en laat 75 minuten zachtjes sudderen.
    5. Garneer met fijngehakte peterselie, en breng eventueel nog verder op smaak met zout en peper.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren