Marleens laagjeskoek

    (1)
    1 dag 1 uur 30 minuten

    Dit recept komt van mijn buurvrouw Marleen. In deze laagjeskoek worden Petit beurres koekjes opgestapeld met een romige boterlaag ertussen. Het ziet eruit als spekkoek, maar het smaakt anders. Het is een erg lekker en machtig dessert. De buitenste laag van chocolade hagelslag maakt het een feestelijk dessert!

    Chefje

    Antwerpen, België
    4 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 laagjeskoek

    • 4 pakken Petit beurre koekjes, naturel
    • 300 gr ongezouten roomboter
    • 100 gr poedersuiker
    • 1 pak melkchocolade hagelslag
    • 1 liter koffie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Extra tijd: 1dag rusten  ›  Klaar in:1dag1uur30min 

    1. Koffie zetten en op een diep bord af laten koelen. Maak ondertussen de boter heel zacht en zoet deze met de poedersuiker. Doe dit naar smaak. De boter moet heel zacht en smeerbaar worden.
    2. Pak een groot, plat bord om de koek op te gaan bouwen. Dompel de koekjes één voor één onder in de koffie en smeer op elke laag een dikke laag roomboter.
    3. Ga zo te werk tot de koekjes op zijn, en je een mooi blok koek hebt verkregen. Smeer daarna de gehele koek in met de roomboter en bestrooi rijkelijk met de hagelslag.
    4. Laat 1 nachtje rusten. Als je de koek in de koelkast zet, haal deze dan zeker 1 uur voor het aansnijden uit de koelkast.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Beoordelingen in het Nederlands (1)

    keukenprinsesje2001
    0

    ik heb zelf ook een recept en smaakt veel lekkerder ik vint het te erg naar koffie smaakt ik raad het echt niet aan  -  11 mei 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 4 collecties