Marleens laagjeskoek

  • 4keer bewaard
  • 1dag1uur

Dit recept komt van mijn buurvrouw Marleen. In deze laagjeskoek worden Petit beurres koekjes opgestapeld met een romige boterlaag ertussen. Het ziet eruit als spekkoek, maar het smaakt anders. Het is een erg lekker en machtig dessert. De buitenste laag van chocolade hagelslag maakt het een feestelijk dessert!

Chefje Antwerpen, België

Ingrediënten

Opbrengst: 1 laagjeskoek

  • 4 pakken Petit beurre koekjes, naturel
  • 300 gr ongezouten roomboter
  • 100 gr poedersuiker
  • 1 pak melkchocolade hagelslag
  • 1 liter koffie

Bereidingswijze

Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Extra tijd: 1dag rusten  ›  Klaar in:1dag1uur30min 

  1. Koffie zetten en op een diep bord af laten koelen. Maak ondertussen de boter heel zacht en zoet deze met de poedersuiker. Doe dit naar smaak. De boter moet heel zacht en smeerbaar worden.
  2. Pak een groot, plat bord om de koek op te gaan bouwen. Dompel de koekjes één voor één onder in de koffie en smeer op elke laag een dikke laag roomboter.
  3. Ga zo te werk tot de koekjes op zijn, en je een mooi blok koek hebt verkregen. Smeer daarna de gehele koek in met de roomboter en bestrooi rijkelijk met de hagelslag.
  4. Laat 1 nachtje rusten. Als je de koek in de koelkast zet, haal deze dan zeker 1 uur voor het aansnijden uit de koelkast.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (1)

keukenprinsesje2001
0

ik heb zelf ook een recept en smaakt veel lekkerder ik vint het te erg naar koffie smaakt ik raad het echt niet aan - 11 mei 2013

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties

Koek
Koek (46)
Feestdagen
Feestdagen (1240)
Dessert
Dessert (1245)