Schelpen (Russische kaaskoekjes)

    Schelpen (Russische kaaskoekjes)

    Voeg toe aan favorieten!
    35min


    15 personen hebben dit gemaakt

    Kleine cirkels worden uit deeg geknipt en twee keer in de helft gevouwen. Je krijgt zo driehoeken, die eenmaal gebakken lijken op schelpen.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 400 gr Hüttenkäse
    • 250 gr boter, op kamertemperatuur
    • 2 kopjes bloem
    • 1/2 theelepel bakpoeder
    • 1/2 theelepel zout
    • kristalsuiker om ze in te dippen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm de oven voor op 200 graden C. Meng de kaas en de zacht geworden boter. Voeg dan de bloem toe, het bakpoeder en het zout.
    2. Rol het deeg uit tot 3-4 mm dikte. Snijd er met een glas cirkels uit. Dip een zijde in de suiker. Vouw dubbel met de suiker aan de binnenkant, en dip weer een zijde in de suiker en vouw nogmaals op. Dip weer een zijde van de zo ontstane driehoek in de suiker.
    3. Leg de driehoeken op een met wat bloem bestrooide bakplaat. Bak ze in 15 minuten goudbruin.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren