Inloggen Aanmelden

Granny Carol's bananencake

Deze cake is ontzettend lekker, maar ook makkelijk door de kinderen zelf te maken. Geen mixer nodig, beetje kneden met de handjes en klaar is kees!

Ingrediënten
Opbrengst: 1 bananencake

  • 115 gr boter of margarine
  • 225 gr zelfrijzend bakmeel
  • 115 gr suiker
  • 1 ei
  • 2 of 3 stuks bananen
  • 1 theelepel vanille essence
  • 1 theelepel melk

Bereidingswijze
Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

  1. Verwarm de oven voor op 150°C. Cakevorm invetten en op de bodem een strookje bakpapier leggen.
  2. Boter in kleine stukjes snijden en met je handen de boter door het meel heen werken totdat je geen boter meer ziet.
  3. Suiker en het ei met de pollepel er doorheen roeren.
  4. De bananen prakken en er doorheen roeren met de vanille.
  5. Voeg melk toe indien nodig. De substantie moet plakkerig en dik zijn, zeker niet te vloeibaar en te nat. Soms is een drupje melk genoeg. Als het te nat is, doe dan 1 extra eetlepel zelfrijzend bakmeel erbij.
  6. Schep het beslag in de cakevorm en bak de cake 1 uur in de voorverwarmde oven.

Tip

De engelse cakevorm is iets kleiner dan de standaard cakevorm die we hier hebben. In principe maakt het niet veel uit, de cake wordt dan ietsje platter.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties