Moskou cake (rozijnencake)

    Moskou cake (rozijnencake)

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur50min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Deze cake werd verkocht in Russische bakkerijen tijdens het Sovjet regime. In het Russisch heet hij "Keks Stolichniy".

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 220 gr boter
    • 220 gr suiker
    • 1 theelepel vanille extract
    • 3 eieren
    • 220 gr rozijnen
    • 280 gr bloem
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 100 gr poedersuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur20min  ›  Klaar in:1uur50min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden C.
    2. Smelt de boter, voeg de suiker toe en roer goed. Voeg dan de vanille toe.
    3. Voeg dan de eieren een voor een toe, en dan de rozijnen.
    4. Meng de bloem en bakpoeder erdoor.
    5. Doe het beslag in een cakevorm en maak met een spatel een snee in het midden door de lengte. Zo zal de cake niet te hoog rijzen. Bak de cake 80 minuten. Zodra de cake is afgekoeld, bestrooi je hem met poedersuiker.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren