Salade tiède met poon

    Salade tiède met poon

    1keer bewaard
    20min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een zomerse warme salade (salade tiède in het Frans) met poonfilet, groenten, en een vinaigrette van sherry-azijn, verse kruiden en roze peper. Roze peper is trouwens geen echte peper, maar een besje.

    Chefje Antwerpen, België

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 10 eetlepels olijfolie, apart te verwerken
    • 2 groene paprika, in stukjes
    • 1 rode paprika, in stukjes
    • 1 courgette, in stukjes
    • 4 stukken poon, gefileerd
    • 2 eetlepels verse peterselie en bieslook, fijngesneden
    • 2 eetlepels sherry-azijn
    • 1 eetlepel roze pepers
    • zout en peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Bak de in blokjes gesneden paprika en courgette in 2 eetlepels olijfolie goudbruin.
    2. Zet ondertussen een tweede koekenpan op het vuur met 2 eetlepels olie. Bestrooi de poon met zout en peper en bak de poon in ong. 10 minuten gaar.
    3. Maak een vinaigrette van 6 eetlepels olijfolie, de sherry-azijn, roze peper, peper, zout en de verse kruiden.
    4. Verdeel de groenten over 4 borden en leg de poon erbovenop. Besprenkel de vissalade met de vinaigrette. Serveer de salade lauwwarm.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren