Inloggen Aanmelden

Salade tiède met poon

Een zomerse warme salade (salade tiède in het Frans) met poonfilet, groenten, en een vinaigrette van sherry-azijn, verse kruiden en roze peper. Roze peper is trouwens geen echte peper, maar een besje.

Chefje Antwerpen, België

Ingrediënten
Porties: 4 

  • 10 eetlepels olijfolie, apart te verwerken
  • 2 groene paprika, in stukjes
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 1 courgette, in stukjes
  • 4 stukken poon, gefileerd
  • 2 eetlepels verse peterselie en bieslook, fijngesneden
  • 2 eetlepels sherry-azijn
  • 1 eetlepel roze pepers
  • zout en peper, naar smaak

Bereidingswijze
Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

  1. Bak de in blokjes gesneden paprika en courgette in 2 eetlepels olijfolie goudbruin.
  2. Zet ondertussen een tweede koekenpan op het vuur met 2 eetlepels olie. Bestrooi de poon met zout en peper en bak de poon in ong. 10 minuten gaar.
  3. Maak een vinaigrette van 6 eetlepels olijfolie, de sherry-azijn, roze peper, peper, zout en de verse kruiden.
  4. Verdeel de groenten over 4 borden en leg de poon erbovenop. Besprenkel de vissalade met de vinaigrette. Serveer de salade lauwwarm.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties