Salade tiède met poon
1 / 1 Foto van:  
Blader

Salade tiède met poon

Een zomerse warme salade (salade tiède in het Frans) met poonfilet, groenten, en een vinaigrette van sherry-azijn, verse kruiden en roze peper. Roze peper is trouwens geen echte peper, maar een besje.

Chefje Antwerpen, België

Ingrediënten

Porties: 4 

  • 10 eetlepels olijfolie, apart te verwerken
  • 2 groene paprika, in stukjes
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 1 courgette, in stukjes
  • 4 stukken poon, gefileerd
  • 2 eetlepels verse peterselie en bieslook, fijngesneden
  • 2 eetlepels sherry-azijn
  • 1 eetlepel roze pepers
  • zout en peper, naar smaak

Bereidingswijze

Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

  1. Bak de in blokjes gesneden paprika en courgette in 2 eetlepels olijfolie goudbruin.
  2. Zet ondertussen een tweede koekenpan op het vuur met 2 eetlepels olie. Bestrooi de poon met zout en peper en bak de poon in ong. 10 minuten gaar.
  3. Maak een vinaigrette van 6 eetlepels olijfolie, de sherry-azijn, roze peper, peper, zout en de verse kruiden.
  4. Verdeel de groenten over 4 borden en leg de poon erbovenop. Besprenkel de vissalade met de vinaigrette. Serveer de salade lauwwarm.

Meer recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren
Wat vond je van het recept?

Meer receptencollecties